Esnek ve Hızlı Çözümler ...

Tarihçesi :

No kod program yapma yazılımımız 1988 de tek kullanıcılı olarak “Süper Dosya” ismi ile başladı. O yıllarda, BIEM ismi ile bilgisayar programlama dilleri eğitimi veren kurs merkezi çalıştırıyorduk. Bunun yanısıra bir departmanımızda kişisel bilgisayar satışı yapılıyordu.


PC’lerin yaygınlaşması ile birlikte pek çok işletme, ticarethane ve meslek erbabı kendi dallarında, verilerini kayıt altına alma ve ulaşma konusunda yazılım arayışına girdiler.
Önceleri meslek dallarına özel yazılımlar geliştirmeye başladık. Bu pek çok yazılıma destek verme işini üstlenmek gibi bir zorluk içeriyordu. Sonraları her ihtiyaca özel program yazmaktansa, pek çok ihtiyaca uygun programı, programlama bilmeden, kişinin kendisinin de hazırlayabileceği bir yazılım geliştirmeye karar verdik. Bugün “no-code” yazılım olarak adlandırılan sistem ile Süper Dosya’nın ilk versiyonunu 1988 yılında başlattık ve 1994’te yazılım kararlı bir hale geldi.


Yazılım sürecinde temel olarak piyasanın bilgi kaydetme alışkanlıkları üstünde durduk. Kırtasiyecilerde satılan cari hesap kartı, stok kartı, doktor hasta takip kartı vs. gibi kartondan yapılmış bilgi kayıt ortamlarını inceleyerek, sabit sicil bilgileri ve bu sicille ilişkili hareket bilgileri, bugünkü deyimle detay tablosu olarak formüle ettik.


İlerleyen zamanda kullanıcı ihtiyaçları çerçevesinde, programa sayısal veri alanları arasında aritmetik formül, dosyalar arası ilişkiler kurma gibi özellikler ekledik


1990 larda program satışlarımız başlamıştı ve kullanıcılar Süper Dosyayı çok sevmişti. Kendi programlarını kendileri kısa bir sürede yapabiliyor ve hemen kullanmaya başlıyorlardı.


1994 yılında Süper Dosya ile yurt çapında pek çok bilgisayar ve yazılım fuarında yer aldık. Program, meslek dergilerinin pek çoğunda (PC Magazin, PC Word vs.) haber ve inceleme olarak yer aldı. Artık yurt çapında bilinen bir yazılım idik.

Bu yıllarda yüzlerce kullanıcımız oldu ve kullanıcı deneyimi edindik.

 

Süper Dosyada asıl kabuk değiştiren versiyon, internetin devreye girmesi ile oldu. Bilgisayarlarda görsel işletim sistemlerinin kullanıma girmesi ile mouse kullanma özelliği, resim ve diğer medya dosyaları ekleme özelliği yazılıma eklendi.


Yeni yazılım ortamları ve veri tabanı imkanları ile ve iyi yazılımcılar ile 2008 – 2009 da günümüzün bile ihtiyaçlarına cevap veren pek çok özellikler eklenerek tekrar no kod olarak inşa edildi.


Yeni ismi “DataFlexio” idi.


Çok gelişmiş bir programı, temel düzeyde Word bilen herkes DataFlexio ile kendisi yapabiliyordu.
O dönemde yapılan satışlarda kullanıcılar, programı 10 yıldan fazla hatasız bir şekilde kullandılar.

 

Yazılımlarımızdan kullanıcıların mutlu olması cesareti ile ve No kod Yazılımlara ihtiyacın giderek artması 2021 yılı itibariyle daha geniş bir perspektifle tekrar hayata geçirmeye karar verdik. Programı incelerken, 10 yıl önce düşündüğümüz ve uyguladığımız özelliklerin, bu günün pek çok ihtiyacına da cevap verdiğini gördük. Ve yazılıma eklenmesinde fayda görülen verilerin görselleştirilmesi, veriler üzerinde istatistiki işlemler geliştirme planına alındı.


No kod yazılım dataflexio ile sonuca dakikalar içinde ulaşılıyordu.
Kısa sürede ve hatasız çalışan bir yazılım oluşturma. işte sevilen şey buydu.

 

Başından beri yazılımı geliştirirken birazda şanslıydık. Yazılım konusunda projelerimizi kodlayabilecek yetenekli insanlarla karşılaşma ve çalışma fırsatı bulduk. 90 lı yıllarda bilgisayar mühendisliği bölümü sadece ODTÜ ve Hacettepe’de vardı. Hazır veri tabanları SQL vs. yaygın olarak kullanılmıyordu. Veri tabanı yönetim sistemini binary tree yöntemi ile kendimiz yazmıştık. Bu gün hazır olarak kullanılan pek çok yordamı da kendimiz yazıyorduk. Yazılımda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz.